CloudRecorder

Cloudrecorder.

Naast beveiligingsbeelden opnemen op een videorecorder (NVR) kunt u er ook voor kiezen om de beelden op te nemen op een cloudrecorder (CR), die vanwege uw privacy, door u kan worden beheerd op een NEDERLANDSE server.

Welke oplossing voor u het beste is hangt helemaal af van de situatie ter plaatse, het doel van de cloudcamera’s en de wensen die u heeft qua beveiliging. Voor beide is wat te zeggen want ze hebben allebei hun voor- en nadelen.

De meest voorkomende reden waarom mensen kiezen voor een CR in plaats van een NVR is omdat in 3 van de 7 gevallen waarbij wordt ingebroken, de NVR door de dieven wordt meegenomen en het bewijsmateriaal verdwenen is. De kans om uw persoonlijke spullen (o.a. sieraden) terug te krijgen is dan minimaal.

Om een indruk te geven van de mogelijkheden staat hieronder een korte impressie over de NVR en de CR. Een combinatie van een NVR en CR behoort ook tot de mogelijkheden. Op onze andere site (zie link onderaan deze pagina) gaan wij uitgebreid in op alle mogelijkheden van de cloudrecorder. Met het oog op uw veiligheid en privacy, zeker de moeite waard om te bezoeken.

.

1) NVR:

Voordelen:

– De aanvangskosten zijn hoger dan bij een CR maar na aanschaf hoeft u hooguit 1x per 2jr een nieuwe harddisk te kopen als er erg veel opnames zijn en deze op de harddisk steeds “overschreven” worden. Bij een NVR liggen de aansluit- en instelkosten iets hoger dan bij een CR omdat dit meer werk is. Bedenk ook dat de levensduur van een NVR beperkt is en er  t.z.t. een nieuwe aangeschaft moet worden. (3 tot 6jr)

– Bij de NVR kan, afhankelijk van de kwaliteit van het netwerk, op een hogere resolutie en met meer frames per seconde (fps) worden opgenomen waardoor de beelden een betere kwaliteit hebben.

– Bij de duurdere NVR’s zijn over het algemeen meer instelmogelijkheden dan bij een CR maar dit zeker niet altijd het geval en hangt af van de prijs/kwaliteit van de NVR die wordt aangeschaft.

Nadelen:

– Zoals hierboven al aangegeven zijn inbrekers brutaler dan voorheen en nemen ze de NVR mee zodat er geen beelden van de inbraak meer zijn. Na de inbraak staat er meestal de volgende dag niet een nieuwe recorder dus bestaat de kans dat u enkele dagen zonder opnames zit.

– Op een NVR kunnen maar een maximaal aantal camera’s worden aangesloten. Hoe hoger het aantal camera’s hoe duurder de NVR. Als men later meer camera’s wil toevoegen KAN dit betekenen dat de NVR ook vervangen moet worden. Een belangrijk punt om bij aankoop op te letten.

– Veel NVR’s hebben een webinterface waardoor u overal ter wereld de beelden kunt bekijken maar omdat de beelden op een hogere resolutie worden opgenomen moet je op het moment van het bekijken van de beelden wel over een snelle internetverbinding beschikken. Gelukkig hebben/krijgen meer en meer NVR’s ook de mogelijkheid de live beelden op een lagere resolutie te bekijken, de zogenaamde “second stream”. Let hier op als u kiest voor een NVR.

– De webinterface van de NVR is vaak veel beperkter qua mogelijkheden dan op de NVR zelf. Meestal is het alleen mogelijk om live beelden en opnames te bekijken. Als u regelmatig in het buitenland bent dan is het verstandig hier rekening mee te houden.

– Veel NVR’s zijn NIET compatibel met andere camera merken. Dit verschilt erg per merk en sommige NVR’s “accepteren” wel andere merken maar dan met heel beperkte instelmogelijkheden. Er is dan meestal alleen “Liveview” voor die camera’s. Dat hoeft op zich geen probleem te vormen in sommige situaties.

2) CR:

Voordelen:

– Lagere aanvangskosten dan bij een NVR, daarna maandelijkse kosten van ca. € 13 tot €15 p/m voor een standaard CR met 3-4 camera’s. De maandelijkse kosten zijn sterk afhankelijk van uw wensen. Naarmate er meer camera’s worden toegevoegd kunnen de maandelijkse kosten oplopen

– De beelden worden opgeslagen in “de cloud”, zijn door niemand mee te nemen dus er zijn altijd beelden als er iets gebeurd is en dus ook geen dag zonder opnames na een inbraak. U huurt een VPS-box waarop de software wordt geïnstalleerd en deze is toegankelijk via een inlognaam en wachtwoord. U bent de enige die toegang heeft tot de CR maar u kunt anderen machtigen door het aanmaken van meerdere gebruikers. Deze kunnen alleen de beelden bekijken of meerdere bevoegdheden krijgen.

– De CR is NIET merkafhankelijk. In principe kan elk merk camera’s in de CR worden opgenomen uitgaande van het feit dat deze via de RTSP-stream zijn te benaderen en ONVIF compatibel zijn.

– De CR heeft EIGEN instelmogelijkheden qua opnames dus het probleem dat bij een NVR speelt is hier niet van toepassing. Ook zijn de instelmogelijkheden zoals “fijn afstelling” bij de CR vaak beter dan bij een (goedkopere) NVR.

– De CR is “webbased” en geschikt voor elk besturingssysteem. Dit betekend dat u OVERAL ter wereld waar een internetverbinding is de (live)beelden kunt bekijken en terugkijken op ELK apparaat dat over een internetverbinding beschikt. Dit kan een PC, laptop, tablet of smartphone zijn. Net als bij een NVR is de internetsnelheid een factor die bepalend is voor het bekijken van de beelden.

– De CR is ONBEPERKT uitbreidbaar qua camera’s, opslag en kwaliteit. Afhankelijk van de wensen lopen dan wel de maandelijkse kosten op

Nadelen:

– De CR is NOOIT van uzelf, u huurt immers een plaats op een server.

– U bent afhankelijk van een internetverbinding. Bij storing/werkzaamheden van het hostingbedrijf zijn er geen live beelden en/of opnames. Wij “stallen” echter uw cloudrecorder bij een Nederlands bedrijf met een 99,5% uptime garantie.

– Bij een standaard CR zijn opnames en beelden bij 3 tot 4 camera’s (meestal) lager dan bij een NVR. Door uitbreiding van de CR (en hogere maandelijkse lasten) is dit verschil op te lossen cq te verkleinen.

.

De cloudrecorder heeft tal van toepassingen waarvoor u hem kunt gebruiken.

  1. voor uw eigen woning en/of bedrijfspand
  2. voor uw vakantiewoning (in het buitenland)
  3. om samen te delen met de buren
  4. om samen te delen met uw familie
  5. om buurtpreventie op te zetten

Bekijk onze nieuwe site waar uitvoerig wordt ingegaan aan de hand van tekst en uitleg met voorbeelden wat de mogelijkheden en de instellingen van de cloudrecorder allemaal zijn. 

www.cloud-recorder.nl  (link opent in een nieuw tabblad)

.